Assos Bölgesi Hakkında

Assos'a Nasıl Gidilir?

Çanakkale’nin, Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos bölgesi, Babakale’den, Küçükkuyu’ya kadar uzanan tarihi kısma verilen isim. Bölgede yer alan Behramkale Köyü’nden dolayı Behramkale ismiyle de anılıyor.

Şehirler arası ulaşım ile Assos’a direkt olarak varmak mümkün olmadığından Küçükkuyu veya Altınoluk gibi Assos çevresinde yer alan noktalardan minibüs, taksi gibi seçeneklerle ulaşmak mümkün.

Assos Antik Liman

İstanbul’dan, Çanakkale ve Bandırma olmak üzere iki farklı güzergahla Assos’a varılabiliyor. Her iki güzergahta da feribotlar tercih edilerek yol süresini kısaltmak mümkün.

- İstanbul - Assos arası mesafe 450 km.

- Ankara - Assos arası mesafe 690 km,

- İzmir - Assos arası mesafe ise 290 km.

Ek olarak Çanakkale ve Edremit Havaalanlarına büyük şehirlerden düzenlenen uçak seferleriyle Assos’a ulaşılabiliyor.

- Çanakkale - Assos arası mesafe 90 km,

- Edremit - Assos arası mesafe ise 60 km.

Assos Mavi Bayraklı Denizi ve Liman

Assos'ta Nereler Gezilir? 

- Assos Antik Kenti.

- Behramkale Köyü (Hüdavendigar Camisi ve Hüdavendigar Köprüsü) 

- Assos limanı.

- Kadırga plajı.

- Apollon Smintheus.

Assos Antik Tiyatro

Assos'ta Neler Yapılır?

- Assos Antik Kenti'ni ve tarihi Behramkale Köyü'nü ziyaret etmek.

- Ege bölgesine has gözleme, mantı ve dolma gibi yiyecekleri tatmak, hediyelik eşyalardan, zeytin ve zeytinyağından satın almak.

- Assos limanındaki deniz manzaralı balık restoranlarında Körfez’e has balık çeşitlerini tatmak, rakı - balık keyfi yapmak.

- Assos’un ve Türkiye’nin en batı ucu olan Bababurnu’nda tüplü - tüpsüz dalış yapmak ve zıpkınla balık avlamak.

Assos'ta Nerede Denize Girilir?

Kadırga plajı, bölgede denize girmek için en uygun alanlardan biri olsa da Assos bölgesinde yüzülebilen farklı noktalar da bulunuyor. Assos Limanı’nda iskelelerden denize girilebildiği gibi çevresinde yer alan Sokakağzı, Koruoba ve Sivrice plajlarında güneşlenip, serinleyebilmek de mümkün.

Sokakağzı Plajı ve Deniz

Assos'ta Ne Yenir Ne İçilir?

Assos ve çevresindeki restoranlarda Papalina gibi Körfez balıklarından yiyebilir, rakı - balık keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca Behramkale Köyü’nde, köy halkının yaptığı gözleme, mantı ve dolma çeşitlerinden yiyebilirsiniz.

Assos'a Ne Zaman Gidilir?

Assos bölgesinde yalnızca denizin, kumun ve güneşin doyasıya tadını çıkarmak istiyorsanız yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Diğer yandan deniz manzaralı balık restoranlarında Körfez balıklarının tadına bakmak, Assos Antik Kenti’ni ziyaret etmek ve dinlenmek için diğer sezonlarda da bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Athena Tapınağı

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.